Ervaring Henk Schaap, ESP Gennep


Opleiding: Bedrijfsvoering Fysiotherapie

Deelnemer: Henk Schaap

Organisatie: ESP Gezondheids en sportcentrum, Gennep

Functie: Praktijkmanager

Datum: februari 2021

Henk Schaap is praktijkmanager van ESP Gezondheid en sportcentrum in Gennep. ESP heeft 22 medewerkers en 4 vestigingen. Naast praktijkmanager vormt Henk samen met de 2 eigenaren het managementteam. Henk heeft succesvol deelgenomen aan de opleiding Bedrijfsvoering Fysiotherapie van Wittemeer Academy. Zijn ervaringen waren erg positief en deze deelt hij daarom graag in onderstaand interview.

Waarom ben je de opleiding Bedrijfsvoering Fysiotherapie gaan doen?

Als praktijkmanager/eigenaar had ik behoefte aan meer handvatten om sturing te geven aan een groeiende praktijk, met een enthousiast en groeiend team, maar met een niet meegroeiend managementteam. Daarnaast wilde ik graag antwoord krijgen op de vragen: 

– Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alles zelf hoeft te doen maar meer werk uit handen kan geven?

– Hoe houd ik het team enthousiast en gemotiveerd om mee te gaan met de ontwikkelingen in de praktijk?

Wat heeft het jou opgeleverd?

Ik heb nu een duidelijk beeld van hoe ik zelf om ga met verschillende situaties in en om de praktijk. En nog belangrijker, hoe ik op een betere, efficiëntere en vooral leukere manier zaken aan kan pakken zodat het geen energie kost maar energie geeft. Daarnaast staat er nu een duidelijk en gestructureerd plan voor de komende 2-3 jaar. Ik kan mijn team nu duidelijk meenemen in hoe we welke doelen gaan behalen (het OGSM was daarbij zeer behulpzaam). Ik heb nu dus antwoord op mijn 2 bovengenoemde vragen.

Hoe verliep het opleidingstraject wat betreft: tijdsinvestering, voorbereiding en het onderlinge contact met de anderedeelnemers? En hoe heb je de docenten ervaren?    

De opleiding heeft een duidelijke structuur. En de verschillende gastdocenten, met elk hun specifieke kennis en ervaring, triggeren je om anders naar situaties te kijken en nieuwe vaardigheden te leren. Daarnaast werk je in een kleine groep en in een vertrouwde omgeving, waardoor alles bespreekbaar is. Na iedere lesdag ga je naar huis vol inspiratie, moed en nieuwe ideeën. Een van de belangrijkste meerwaarde van de opleiding vind ik de vertrouwde omgeving is; de docenten en medestudenten, ze brengen allemaal ideeën vanuit hun eigen praktijk, waar je veel van kan leren.

Aan wie zou je de opleiding gunnen (voor wie denk je dat het het meeste rendement oplevert, naast natuurlijk plezier)?

Aan iedere praktijkeigenaar/manager die vooruit wil. Die vooral zijn energie wil steken in de leuke en gave dingen van het ondernemen en zijn/haar praktijk/team klaar wil maken voor de toekomst. Dit doe je door inzicht te krijgen in de verschillende aspecten (personeel, financieel, innovatie, marketing, leiderschap) van je bedrijf en hoe je daar het beste uit kan halen.


Opleiding Bedijfsvoering Fysiotherapie

De eerstvolgende opleiding Bedrijfsvoering Fysiotherapie start 9 april 2021. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ga voor meer informatie naar de opleidingspagina en schrijf je in!

Schrijf je in voor Bedrijfsvoering Fysiotherapie